6 gapahuker på Vestre Gulset

WP GPX Maps Error: GPX file not found! /home/b5no/public_html/wp-content/uploads/gpx/Gapahuk4.gpx

Det kan godt hende det kun er meg som ikke visste om stedene jeg omtaler her og at de er allmenn kjent allerede. Det finnes så mange flotte steder å ta med familien til på Vestre Gulset og ingen av de er spesielt krevende å nå. Her følger en liten oversikt og veiforklaring til 6 utvalgte gapahuker.

1. Gapahuk ved Svalevegen

Nummer en ligger veldig nære og er relativt enkel å finne. Den enkleste veien er å parkere ved Svaleveien, følge gata ned til den svinger mot venstre ved nr 24(funkishus). Gå bratt ned i skogen på høyre side av huset, der finner du stien. Følge denne stien rett frem over noen små broer osv ca 200 meter. Da vil du se en tydelig sti som går til venstre. Følg denne 40 meter og du er fremme. Relativt lang og stor gapahuk med fin bålplass og mye ved i området.

Stien begynner ned til høyre for bobilen.
Her skimtes stien som en avstikker på venstre side.
Gapahuken nr 1

Gapahuken ved Svalevegen kan også nås ved å gå inn til høyre hvor det er skiltet mot Tinnskollen. Følge stien ca 300 meter innover og ta hardt til høyre ved en furu med blått merke.

Her tar du av inn til høyre. Gapahuken dukker opp etter ca 30 meter.

2. Gapahuk ved Hubrovegen

Huk nummer 2 finnes også veldig nære Svalevegen og for den sak skyld Hubrovegen. Jeg forklarer her veien fra Svalevegen. Følg stien fra Svalevegen mot Åletjern ca 300 meter og ta til høyre opp noe som ser ut som en sti/anleggsvei. Etter ca 50 meter finner du gapahuken. Dette stedet er bygget som en U, med bål i midten. Den ene delen av huken er dyp nok til at du kan ligge i full lengde dersom det er ønskelig med overnatting.

Her starter stien fra Svalevegen
Hold til venstre her mot Åletjern
Her hvor stien fra Hubrovegen kommer inn, skal du holde til høyre, opp en slags sti.
Gapahuk nr 2. Ved Hubrovegen/Åletjern

3. Gapahuk ved Tinnskollen

Huk nr 3 er litt lenger å gå til. Du må regne ca 1,3 km fra parkering ved Svalevegen til du fremme. Denne gapahuken tror jeg er mindre kjent. Jeg kom over den for ca 1 år siden ved en tilfeldighet. Da var det en far og to gutter som holdt på å bygge den. Etter å ha gått over og forbi selve Tinnskollen, kommer du til et skiltet stikryss. Her følger du skilting Rødgangsåsen(til «høyre») og etter ca 50-100 meter ser du en sti som går til venstre. Følg denne ca 100 meter før du er fremme ved gapahuken. Den ligger på et flott utsiktspunkt og egner seg for overnatting. Noen bruker emneknagg; Toterbu på dette stedet, men usikker på om det er riktig navn.

Hold til høyre her.
Her ser du stien gå inn til venstre
Gapahuken ved Tinnskollen

4. Gapahuk ved Omdalsmyr 1

Gapahuk nr 4 krever litt mer innsats og svette. Den ligger ved en umerket sti mellom Fantekjerringa og Omdalsmyr. Enkleste vei er å gå inn til Åletjern, holde til venstre for vannet, ta til venstre opp en blåmerket sti merket Fantekjerringa. Hold til høyre i første kryss og venstre i neste. Etter ca 1 km står det på nytt skiltet Fantekjerringa. Her holder du til høyre og etter ca 40 meter ser du en ganske tydelig, men umerket sti, til høyre. Følg denne til du ankommer gapahuken.

Ta til venstre i krysset ved Åletjern
Hold til høyre i første kryss(skiltet Trytetjern) og hold til venstre i dette krysset.
Her kan du se stien stikke av mot høyre. Følg denne.
Gapahuk nr 1 ved Omdalsmyr

5. Gapahuk ved Omdalsmyr 2

Huk nummer 2 ved Omdalsmyr ligger på samme sti som nummer 1, men er noen få meter ekstra å gå. Denne huken er kanskje den mest koselige av de to og ligger på et lite fint utsiktspunkt. Den er laget slik at den neste ikke syntes om du kommer motsatt vei. Jeg oppdaget denne ved en tilfeldighet for mange år siden. Jeg var ute å løp fra Tvittingen mot Fantekjerringa og kom ut av hovedstien og inn på denne stien. Når jeg kom frem til denne huken, satt det en mann der å fyrte bål. Jeg spurte han om veien videre og han forklarte meg hvor jeg var og hvor jeg ville komme ut om jeg fortsatte stien. I følge denne mannen var det han selv som hadde bygget denne gapahuken, men den var bare å bruke så mye man ønsket.

Gapahuk nr 2 er godt skjult når du kommer fra øversiden.
Huken sett fra Omdalsmyr
Huken sett forfra
Utsikt fra gapahuken

6. Gapahuk ved Langgangsmyra

Mens de fleste av oss bruker stien fra Kreppamyr til Breigangen som transportetappe til og fra Ulvsvann, finnes det faktisk flere fine steder rett utenfor hovedstien. Gapahuk nr 6 finner du enklest ved å følge stien enten fra Breigangen ved Ulvsvann eller fra andre siden (Kreppamyr/Svaleveien).

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *