Bossnuten

Minus 10 grader, litt vind, stedvis is og opp til 40 cm snø noen steder bød ikke opp til en perfekt tur, men været, selskapet og ikke minst utsikten gjorde sitt til at jeg fikk en minneverdig tur.

Det er vel et av de fineste utsiktspunktene jeg har vært på tror jeg. Skikkelig 360 graders «view» av Telemark, Gaustatoppen og Hardangervidda. Tidligere parkerte man visstnok ved en gård, mens nå parkerte jeg ved avkjøringen til Varland. I starten var det litt baksing i snø og krattskog, men etter ca 1 kilometer var vi ute av skogen med kurs mot toppen. Det vil si, som ellers på vidda så er det jo alltid en ny topp etter toppen du ser foran deg. Slik er det også her. Når jeg til slutt så Bossnuten, virket den både langt unna og ekstrem bratt. Stien slynger seg rundt på sør siden av toppen mot slutten, men her var det stedvis ca 40 cm dyp snø noen steder og andre steder blank holke med lite fristende sted å skli ned.

Etter 4,3 kilometer var vi på toppen. Her var det surt og kaldt og jeg begynte raskt å fryse på fingrene, selv om jeg hadde skikkelige votter. Tiden på toppen ble derfor ganske kort og returen gikk ganske greit.

De som har gått her før sier at på sommerstid er stien fin og tydelig i terrenget, så jeg må definitivt tilbake når vinteren er over!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *