Ramsberget, Skrehelle, Olaugstjenn, Vestre Skrehelle

180 høydemeter på første kilometer kjennes i beina mine. Såpass mye at jeg tenkte at denne nye vrien med å gå til Skrehelle via Ramsberget ville bli første og siste gang. Særlig de siste 200 meterne før toppen gjorde sitt til at syren kom. Ikke bare var det en av årets første fotturer, men stigning på 30-35% er bratt!

Etter ca 2 km og nye 60 høydemeter kommer krysset hvor det går merket sti til Blåfjell. Denne testet jeg noen dager senere og du kan lese om denne turen her. Jeg følger skiltingen mot Skrehelle. Etter 48 minutter, 3 kilometer og en del høydemeter fra bilen ankommer jeg Skrehelle, 552 moh. Etter litt vurdering på grunn av snø på baksiden, tar jeg sjansen på at det kun er i liene mot nord hvor det fortsatt ligger bra med snø. Jeg går dessuten stort sett opp på snøen. Etter ca 300 meter på snøføre, tar jeg vestover mot vestre Skrehelle (som feilaktig kalles nordre Skrehelle av noen). På veien og like før jeg runder over toppen og på ny får utsikt over byen, passerer jeg sørenden av Olaugtjenn. Dette er et lite vann jeg har et spesielt forhold til og dette kan du lese mer om her.

Utsikten fra Vestre Skrehelle

Over kanten fra Olaugtjenn tar jeg å følger stien som går enda lenger vestover og går opp noen nakne svaberg. Til slutt havner jeg ved den hvite pålen som markerer Vestre Skrhelle, 522 moh. Distansen hit fra Fjelldalen via Ramsberget er ca 4,7 km.

Solid dimensjon på utveksten!

Herfra er det stort sett nedoverbakke og terrenget er greit å gå i. I starten er det nakne fjell, mens hoveddelen går langs en gammel veg i skogsterreng. Etter ca 2,5 km er jeg tilbake ved bilen. og på veien har jeg passert årets første blåveis ved den «mystiske hytten».

Årets første Blåveis

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *