Lårdalstigen

Ikke bare er det et stykke å kjøre, men ting skal planlegges litt med mindre turen skal gjennomføres to ganger på samme dag. Løypa er nemlig 13-14 km en vei og da havner du enten i Lårdal(som er mest vanlig) eller i Dalen( om du går motsatt vei). Alternativt kan du planlegge slik at du kan ta kanalbåten fra Lårdal til Dalen, men da var min tanke at jeg kanskje ville gå i kø nå i fellesferien. Planen ble derfor å starte hjemmefra kl 3.30 om natten og ta med «lillesøs» i egen bil. På den måten kunne vi sette en bil i hver ende!

Siden dette er en litt lengre og krevende tur, så måtte jeg legge litt jobb i pakkingen:

Alt dette skulle ned i sekken
Ca 3 liter vann pluss cola skulle også med.

Kart over Tokke, shorts, 2 ekstra skift overkropp, bokser, 2 par sokker, lett regn/vindjakke, kompass, 3 liter vann, niste, energibarer, colabokser og en liten drone. Alt skulle ned i en nyanskaffede 12 liters løpesekk og et drikkebelte.

Været som var meldt så slik ut på yr, et døgn før avreise. Alt lå til rette for at dette skulle bli en av årets fineste turopplevelse.

Tøffere enn Besseggen

Det har blitt skrevet både i aviser og på kartet over Tokke at Lårdalstigen er tøffere enn Besseggen. Jeg har ikke gått sistnevnte, men lillesøs har etter i dag gått begge og er ikke helt uenig i påstanden. Dagens Lårdalstige er ikke så gammel, det vil si, det er ikke så mange årene siden den på nytt ble ryddet. Så sent som i 2008 ble stien gjenåpnet.

Lårdalstigen er en slags sti/turvei som går i ca 800 meters høyde over Bandak. Turens høyeste punkt er Gløstøylnuten med 840 moh. Flere steder skulle det vise seg å være relativt luftig. Alt var planlagt og klart for tur!

Vi kjørte fra Skien kl 03.35 og var fremme der vi satte igjen en bil kl 05.05. Vi parkerte bilen ved et sted som heter Meland. Der var det tydelig merket avkjøring fra grusveien vi kom kjørende på. Ca 300 meter inn i et skogholt parkerte vi. Så lastet vi over i bil nr 2 og kjørte denne til parkeringen ved Eidsborg. Her kom avkjøringen brått på i en venstre sving og skiltet var veldig lite. Det var 2 andre biler på parkeringen når vi ankom, men begge var kalde. Vi var mao de første til å starte fra denne siden idag!

Klokken 05.37 begynte vi å gå. Etter bare noen hundre meter kom vi frem på en åpen plass som i følge informasjonsskilt kalles Sud-Rui. Det skal forøvrig nevnes at hele turen var utrolig godt merket og med mange nye og flotte informasjonstavler. Rett etter Sud-Rui begynte stien å gå oppover i terrenget.

Allerede klokken 06.03 befant vi oss på et flott utsiktpunkt over Bandak.

Så fortsatte stien litt bortover, mye oppover og en del nedover. Vi kom forbi flere steder hvor turgåere hadde slått opp telt for natten. Felles for de første 6-7 km var at vi til stadighet kommer ut til nye utsiktspunkt hvor det ene er flottere enn det andre. Vi hadde med en liten drone og brukte litt tid i pausene på å forsøke å filme litt. Flere steder er det slik at du ikke kan trå mye feil, da kan resultatet bli skjebnesvangert.

Legger ved bilder av de forskjellige informasjonstavlene, så hvis du ikke vil vite alt før du selv skal gå turen, får du bare scrolle forbi.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *